Hoppa till innehållet
Choose language

Göteborgs Kulturkalas står över 2020

Det blir inget Göteborgs Kulturkalas i år. Förberedelserna har pågått sedan i höstas men under rådande pandemi så kommer Kulturkalaset liksom många andra festivaler att ställas in. Istället planeras en kulturhelg i december under Julstaden Göteborg.

Foto: Daniel Castro/Göteborg & Co.

– Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt beslut att behöva ta. Vi har jobbat in i det sista med att försöka genomföra Kulturkalaset. Men som situationen ser ut så finns inga andra alternativ än att ställa in, säger Magnus Hallberg evenemangschef på Göteborg & Co.

Göteborgs Kulturkalas skulle ha hållits den 11 – 16 augusti. In i det längsta har arbetet pågått med programmet för att avvakta om det kunde ha blivit möjligt att genomföra.

– Kulturkalaset är viktigt för många göteborgare och många kulturarbetare. Vi kommer planera för att bjuda in göteborgarna till en kulturhelg den 4–6 december i samband med Julstaden. Förutsatt att det är möjligt att genomföra då, säger Tasso Stafilidis verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Kulturkalaset. 2021 blir ett stort evenemangsår med flera konserter på Ullevi som flyttats fram från i år, och dessutom Göteborgs 400-årsjubileum som invigs på nyårsafton och fortsätter under hela året.