Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Arrangera evenemang

Vi gillar evenemang. Här kan du få hjälp att etablera dig i en av Europas ledande evenemangsstäder.

Med kärlek till evenemang

Det är något speciellt med evenemang i Göteborg. En slags magi. Den passion och drivkraft som finns här har spridit sig långt utanför landets gränser och gjort ett starkt avtryck på den internationella evenemangskartan. Och nu är det din tur. Välkommen till Göteborg!

Intresserad av ett samarbete med Göteborg & Co? Klicka här för mer info.

Ta plats – mitt i city

Med evenemangsstråket placerat mitt i Göteborgs hjärta är det gångavstånd mellan arenor, hotell och restauranger. Under ett evenemang är det med andra ord folkfest när besökare från när och fjärran sprider glädje och jubel på stadens gator och torg.

Vid knutpunkten Korsvägen hittar du Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet och Europas största helintegrerade hotell-, mäss-, event- och konferensanläggning; Svenska Mässan och hotell Gothia Towers. Ett stenkast därifrån ligger stadsarenan som är lika synonym med sportmästerskap och musikevenemang som med Göteborg själv – Scandinavium. Fortsätt västerut och på en grönskande allé skiner solen när flick- och pojklag tränar och spelar fotboll på en av Hedens fem spelplaner. I skymningen syns ett färgglatt sprak och himlen ekar av toner från konserten som just avslutats på Ullevi. I Göteborg får evenemangen ta plats, mitt i staden!

En hållbar evenemangsstad

Här finns miljöanpassad infrastruktur, miljöcertifierade hotell, klimatsmart logistik och många andra tjänster. Göteborg är även utnämnt till världens mest hållbara destination av GDSI (Global Destination Sustainability Index). Kontakta oss och få rådgivning kring hur du kan påverka och bidra till en positiv utveckling för framtida generationer.

Läs vårt hållbarhetsdirektiv och ta del av konkreta tips i vår checklista för att planera ditt hållbara evenemang.

Vad kan vi hjälpa till med?

  • Kunskap om affärsutveckling, konceptutveckling och sponsring för evenemang.
  • Introduktion till relevanta aktörer och sammanhang inom evenemangsbranschen, besöksnäring, stad och region, akademi, organisationer och övrigt näringsliv. 
  • Kunskap kring hållbarhet, legacy och hur evenemang kan bidra till långsiktiga positiva samhällseffekter.
  • Kunskap kring marknadsföring av evenemang och hur evenemangen bidrar till att skapa en attraktiv stad.

Vi kan också bistå med ekonomisk investering i utvalda evenemang för att utvecklas inom prioriterade områden. Beslut om investering bedöms utifrån hur väl evenemanget bidrar till utveckla Göteborg som hållbar destination.

Erfarenhet, själ och hjärta

I Göteborg är vi stolta över att ha varit värdar för en lång rad nationella och internationella evenemang. Vi har lång erfarenhet och kunskap om budprocesser och kandidaturer. Vi lägger stor vikt vid att hitta kreativa lösningar och att anpassa staden till varje evenemangs specifika behov.

Goda exempel

Här kan du läsa om hela eller delar av evenemang som har arrangerats av oss eller andra exempel där hållbarhet…

En hållbar evenemangsstad

Evenemang med hållbarhet i fokus Vi bryr oss om vår planet, vår stad och människorna som bor här. Därför är…

Ett hållbart evenemang – så gör du

Göteborg är den mest hållbara destinationen i världen. Hållbarhet anses vara en del av vårt DNA och du, som arrangör,…

Musikhjälpen till Göteborg

Det var nio år sedan Musikhjälpen senast besökte Göteborg och efter lång väntan är de äntligen tillbaka. 12–18 december sänder…

Evenemangsstrategi Göteborg & Co

Här kan du läsa om vår evenemangsstrategi.

Evenemangsplatser

För närvarande jobbar vi på att uppdatera och förbättra vår sida med alla evenemangsplatser i Göteborg. Om du undrar något…

Evenemang med långsiktiga, positiva effekter

Göteborg & Co arbetar med att evenemang ska ha långsiktiga, positiva effekter. Effekterna kan innebära förändring av attityder eller immateriella…

Bra att veta

Praktisk information som är nyttig inför och under ett evenemangs genomförande. Dela gärna dessa sidor med medverkande, deltagare, besökare och…

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera