Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas är en stadsfestival som i olika skepnader genomförts i Göteborg under 30 år. Festivalen vill bidra och inspirera till en positiv utveckling och har länge jobbat med hållbarhet ur de tre dimensionerna; ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Kulturkalaset arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen och uppfyller Svensk Miljöbas standard för hållbarhetsdiplomering av evenemang. Festivalens egna scener går på lokalt producerad förnybar energi samt uppfyller kriterierna för Fairtrade City Göteborg.

En stor satsning som Göteborgs Kulturkalas har varit med och drivit i flera år är ”Engångsfria evenemang”. Med festivalen som pilot vill initiativtagarna prova modeller som minskar nedskräpningen och ökar medvetenheten om hur vi påverkar naturen. Ambitionen är att hela festivalen ska vara engångsfri 2022.

Att arbeta med jämlikhet och mångfald i programläggning och kommunikation är en självklar del i festivalens arbete. I största möjliga mån skapas fysisk tillgänglighet som exempelvis läktare för rullstolar och syn- och teckentolkning.

Kulturkalaset 2022 ägde rum på festivalplatser runt om i Göteborg. En del av ambitionen var att öka tillgänglighet och skapa fler möten mellan människor. Genom att samarbeta med befintliga aktörer och parallella arrangemang bidrog festivalen till att stärka verksamheter och näringen i Göteborg. Läs om Kulturkalaset 2022 i sin helhet här.

Göteborgs Kulturkalas genomförs av Göteborg & Co, på uppdrag av Göteborgs Stad.

Malin Fallgren

Evenemangskommunikatör
+46 737 13 80 23

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera