Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Xperience Next

Xperience Next är en innovationsplattform och dynamisk mötesplats för digitalisering, affärsutveckling och teknik som verkar för transformation av hållbar upplevelseindustri. Med Lindholmen Science Park som bas, faciliteras och skapas branschöverskridande projekt inom kultur, idrott och turism som genererar värde för samhället.

Under 2022 har satsningen Xperience Next dragit igång för att samla och aktivera upplevelseindustrins aktörer i internationellt ledande innovationsprojekt.

Xperience Next är en explorativ mötesplats för nätverkande, omvärldsbevakning och kunskapsdelning. Med upplevelsen i fokus utforskas områden som kultur, idrott, turism, digitalisering Xperience Next är en innovationsplattform och dynamisk mötesplats för digitalisering, affärsutveckling och teknik som verkar för transformation av hållbar upplevelseindustri. Med Lindholmen Science Park som bas, faciliteras och skapas branschöverskridande projekt inom kultur, idrott och turism som genererar värde för samhället. 

Hur gör vi det här? 

Inom programmet drivs spetsfrågor som genererar nya insikter, verktyg, metoder och affärsmodeller med syfte att skapa värde för många fler i nästa led.

Xperience Next utforskar hur upplevelseindustrin kan öka värdet på det som produceras och samtidigt minska den negativa påverkan på planet och människor. 

Tillsammans med nationella och internationella partners från näringslivet, offentlig sektor och akademin utvecklar vi upplevelseindustrin.

Lindholmen Science Park har i över 20 år möjliggjort samverkan för ökad innovationskraft. Det är i den traditionen Xperience Next kan erbjuda en dynamisk utforskande miljö. Här får upplevelseindustrin inspiration och synergier från andra innovationsprogram. Tillsammans skapar vi förutsättningar för värdeskapande och tillväxt. 

Vill du med? 

Vill du och ditt företag vara med att driva förändring inom upplevelseindustrin och vill medverka i Xperience Next, kontakta oss:


Anna Wennblad

Programledare, anna.wennblad@lindholmen.se +46(0)70-813 06 89

Ossian Stiernstrand

Näringslogik, ossian.stiernstrand@goteborg.com +46(0) 31-368 40 20

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera